top of page

Pulēšana nomazgājas pēc pirmās mazgāšanas


Visbiežāk novērojamās auto īpašnieka bailes ir par to, ka automašīnas “pulēšana var nomazgāties”.


Ar šādām bailēm un jautājumu par to, vai “labais izskats pazudīs pēc pirmās mazgāšanas reizes?” saskaramies teju ar katru piekto klientu mūsu studijā. Lai gan kādam tas var šķist smieklīgi, tomēr šādas bailes ir pašsaprotamas – auto īpašnieki nevēlas pazaudēt ieguldītos līdzekļus auto dīteilingā. Tas, savukārt, ir pamatojams ar zemu automašīnu kopšanas kultūru Latvijā.


Šajā rakstā noskaidrosim no kurienes šāds mīts ir radies un vai automašīnas pulēšana var patiesi "nomazgāties".


Vispirms ir jāsāk ar mazliet garlaicīgākām lietām. Atgādinām, ka automašīnas pulēšana tas ir process, kura laikā no automašīnas virsbūves lakojuma mehāniskā veidā tiek noņemti ārkārtīgi niecīgi slāņi. Tas virsbūves lakojumam un izskatam piedod gludumu un spoguļattēla atspīdumu. Sīkāk par auto pulēšanu stāstam -šeit-.


Tātad, pulēšanas laikā no lakojuma slāņa virsmas tiek likvidētas mikroskopiskas nepilnības (virsma ir nelīdzena) – skrāpējumi, nobrāzumi, svirli. Lakojuma slāņa mirdzums atjaunojas pateicoties tam, ka virsma kļūst ārkārtīgi gluda un līdzena. Gluda virsma – labs gaismas atstarojums.



Pēc augstāk redzamās shēmas ir iespējams precīzāk izprast virsbūves lakojuma un krāsas bojājumu raksturu, un to, kā strādā pulēšana. Kā redzams – virsbūves pulēšana likvidē lakojuma slāņa bojājumus, noņemot kādu daļu no lakojuma slāņa. Līdz ar to tur nav nekā, kam nomazgāties.


Kāpēc nereti auto īpašnieki ir pārliecināti, ka “pulēšanu var nomazgāt”?


Tam ir divi skaidrojumi:


  1. Nekvalitatīva un negodīga virsbūves pulēšana – tā vietā, lai tā patiesi tiktu nopulēta, “meistars” izmanto speciālus līdzekļus, lai aizpildītu un nomaskētu skrāpējumus;

  2. Nesaudzīga apiešanās ar automašīnu pēc pulēšanas, kas sevī ietver arī nepareizu kopšanu.


Pievērsīsimies katram iemeslam mazliet konkrētāk.


NEKVALITATĪVA, NEGODĪGA PULĒŠANA


Liela daļa uzņēmumu savus ieņēmumus veido nevis sniedzot kvalitatīvus, godīgus pakalpojumus, bet ar “nopulētu auto” skaitu. Šādās vietās automašīnas pulēšana aizņem vien pāris stundas vai vienu dienu. Faktiski, īstas, abrazīvas pulēšanas vietā Jūs iegūstat viensoļa, vieglu virsbūves pulēšanu, kura likvidēs tikai pašus smalkākos defektus.


Turklāt, šajā solī tiek izmantotas tādas pulēšanas pastas, kuru sastāvā ir silikoni un vaski (3M, Farécla u.c.). Šāda veida pastas aizpilda virsbūves lakojuma bojājumus, un, skatoties “uz aci”, tie izzūd (taču patiesībā tie nekur nav pazuduši). Pēc šādas pulēšanas atliek vien pāris reizes nomazgāt automašīnu automazgātavā (bāziski šampūni izšķīdina silikonus) un šī “aizpildošā pasta” izmazgājas, atklājot visus nomaskētos defektus.


NESAUDZĪGA APIEŠANĀS UN NEPAREIZA AUTO KOPŠANA


Ir iespējams arī šāds variants – automašīnas virsbūves pulēšana tika veikta kvalitatīvi, taču pēc pulēšanas automašīnai netika uzklāts aizsargpārklājums un auto īpašniekam netika pastāstīts par pareizas auto kopšanas pamatprincipiem (nemazgāt auto automātiskajās mazgātavās, nemazgāt auto ar birstēm, sniegu tīrīt tikai ar maigām slotiņām ar pūkainiem galiem, nemazgāt automašīnu aizdomīgās vai “lētās” auto mazgātavās, kur automašīnas tiek mazgātas ar netīriem materiāliem, neaiztikt, neberzēt netīru automašīnu utt.). Šajā gadījumā automašīna drīz vien var zaudēt savu nevainojamo izskatu, jo uz virsbūves lakojuma parādās jauni skrāpējumi.



Saprātīga pieeja automašīnas kopšanai pēc virsbūves pulēšanas nepieprasa pārlieku daudz piepūles no īpašnieka puses, taču ievērojami palielina iegūtā efekta ilgumu.


Protams, paralēli uzmanībai un pareizām rūpēm pār savu auto, lielu lomu spēlē arī uzklātais aizsargpārklājums. Mēs esam pārliecināti, ka aizsargpārklājuma uzklāšana pēc pulēšanas – tas ir augstākais apkalpošanas standarts. Mūsu piedāvātajos pulēšanas pakalpojumos un to cenā jau ietilpst standarta aizsargpārklājumi (akrila pārklājumi, gelizi, silanti, augstas kvalitātes naturāli un sintētiski vaski).


Pēc klienta vēlmes par papildu samaksu piedāvājam arī nanokeramisko pārklājumu, kas patreiz ir industrijas visilgnoturīgākā un spēcīgākā aizsardzība. Vairāk informācijas par aizsargpārklājumiem variet atrast -šeit-.


Tā pat mūsu studijā ir pieejama dīteilinga mazgāšana – profesionāla, saudzējoša 2-fāžu auto mazgāšana ar pH neitrāliem sastāviem un īpašas mazgāšanas tehnoloģijas, kura maksimāli pagarina jebkura aizsargpārklājuma kalpošanas ilgumu un saglabā automašīnas ārējo izskatu teicamā stāvoklī, visu laiku. Ar dīteilinga mazgāšanu variet iepazīties -šeit-.


Nanokeramiskajam pārklājumam iesakām ikgadēju pārklājuma atjaunošanu, kas palīdz saglabāt keramiskā pārklājuma kalpošanas ilgumu bezgalīgi ilgi, par cenu, kas ir līdzvērtīga ikdienas kafijas tasei gada laikā.


Nebaidieties pārmaksāt profesionāļiem – nekvalitatīvi pakalpojumi un to labošana izmaksā daudz vairāk!


 

AUTOESTETIKA

Patiesā auto dīteilinga studija

LV: +371 20 280 839

RU: +371 29 165 299


Brīvības gatve 193a, Rīga


bottom of page