top of page

Vai domājat par sava jaunā automobiļa aizsardzību ar poliuretāna aizsargplēvi,

Updated: Dec 7, 2023

bet neesat pārliecināts, vai tā ir īstā izvēle jums?


Šajā rakstā esam apkopojuši mūsu viesu visbiežāk uzdotos jautājumus par PPf plēvēm un atbildējuši uz katru no tiem:


Domāju, ka naudu iztērēšu, lai nākamais īpašnieks dabūtu mašīnu ideālā stāvoklī, nevis savam priekam.


Mēs dzīvojam šeit un tagad un lietojam auto apmēram 3-5 gadus, tas ir aptuveni 3€ dienā, lai pilnībā aizsargātu automašīnas virsbūvi, jūsu sirdsmiers un automašīnas drošība ir tā vērts, vai ne?


Baidos, ka pēc plēves noņemšanas manai mašīnai tiks sabojāta krāsa.


Poliuretāna plēvēm, atkarībā no ražotāja, garantija ir 7-12 gadi, un tās nekādā veidā neietekmē krāsojumu visā kalpošanas laikā. Protams, ir lētas hibrīda un vinila plēves, kuras negodīgi uzņēmumi var uzstādīt poliuretāna vietā, tad svarīgi plēvi demontēt 1-3 gadu laikā. Visu plēvju noņemšana jāuztic profesionāļiem.


Mana mašīna maksā tikai 50 tūkstošus, tā nav Ferrari, es neredzu jēgu to aizsargāt.


Mūsu studijā katru dienu saņemam dažādu klašu automašīnas: no darba busiem līdz luksusa premium klases automašīnām. Attieksme pret savu automašīnu nav atkarīga no tā cenas, un poliuretāna plēves ir gudra izvēle, lai jūsu mīļākā automašīna katru dienu izskatītos satriecoši un tajā pašā laikā būtu droši pasargāta no kaitinošiem bojājumiem.


Skrāpējumus uz virsbūves var nopulēt, bet ko darīt ar plēvi?


Plēve pasargās virsbūvi no bojājumiem no maziem akmeņiem un skrāpējumiem, bet, ja pati plēve ir saskrāpēta, kvalitatīvām poliuretāna plēvēm ir pašatjaunošanās īpašības un skrāpējumi tiek sadziedēti, atstājot virsmu perfekti spīdīgu un nevainojamu.


Ja mana automašīna tiks sabojāta, es vienkārši pārkrāsošu detaļas.


Poliuretāna aizsargplēves ļauj saglabāt automašīnas rūpnīcas stāvokli neskartu. Ņemot vērā krāsošanas darbu kvalitāti Latvijā (putekļi lakā, mīksta remontlaka, apelsīna miziņas efekts, lakas piles, krāsu nesakritība) un krāsošanas izmaksas (pilna krāsošana ir aptuveni 4k), daudz prātīgāk būtu taupīt savus nervus, laiku un automašīnas sākotnējo stāvokli, nekā cerēt, ka jūsu automašīnai paveiksies ar pārkrāsošanas kvalitāti.


Vai nevar vienkārši pārklāt automašīnu ar keramiku?


Var. Un tas ir nepieciešams neatkarīgi no tā, vai automašīna ir pārklāta ar poliuretāna aizsargplēvi vai nē. Poliuretāns pasargā no mehāniskiem bojājumiem un piešķir krāsai dziļumu. Keramikas pārklājumi aizsargā pret ķīmiskām ietekmēm un agresīvas ārējās vides ietekmi, kā arī piešķir krāsai spīdumu un padara virsmu perfekti gludu (kas atvieglo kopšanu). Keramika un poliuretāns vislabāk darbojas sinerģijā.


Bet es nevēlos savu jauno automašīnu izjaukt, lai uzstādītu plēvi.


Poliuretāna aizsargplēvju uzstādīšanai ir 2 virzieni:

  • uzstādīšana “no gabala” (“bulking”), šajā gadījumā nepieciešama atsevišķu detaļu un elementu demontāža, griešana notiek uz virsbūves un

  • uzstādīšana “pēc šabloniem” (“pre-cut”) - šajā variantā demontāža un griešana tiek samazināta līdz minimumam, bet uz plēves ir savienojumi un daži milimetri no detaļu malām. Jaunām automašīnām 9 no 10 mūsu viesiem izvēlas uzstādīšanu “pēc šabloniem”, kas pilda savas funkcijas, vienlaikus novēršot lielāko daļu risku, kas saistīts ar automašīnas izjaukšanu.


Baidos, ka mašīnai pēc aplīmēšanas būs nepieciešama pastāvīga apkope.


Poliuretāna plēves kopšana daudz neatšķiras no parastās automašīnas kopšanas: regulāra kvalitatīva mazgāšana, nepieciešamības gadījumā pretbitumena/pretdzelzs apstrāde un keramiskā pārklājuma atjaunināšana ik pēc 1,5-3 gadiem, atkarībā no pārklājuma veida. Vienīgā atšķirība no auto, kas pārklāts tikai ar keramiku, ir mašīnas apskate mūsu studijā 2 nedēļas pēc aplīmēšanas kontrolei un korekcijai.


Ja jums joprojām ir kādi jautājumi vai šaubas, mēs piedāvājam sīkāku informāciju un mūsu darba piemērus, noklikšķinot uz saitēm:




Vienmēr labprāt konsultēsim arī klātienē vai telefoniski, sazinieties ar mums! Mēs saprotam, ka jūsu automašīna ir vairāk nekā tikai pārvietošanās veids. Tāpēc mēs ļoti rūpīgi izmantojam tikai labākos produktus un metodes, lai nodrošinātu, ka jūsu automašīna izskatās tikpat labi kā jauna. Mēs pievēršam uzmanību detaļām un apņemamies nodrošināt kvalitāti, lai jūs varētu paļauties, ka jūsu auto ir labās rokās.


Izvēlies savu pakalpojumu jau šodien! Viss nepieciešamais, ieskaitot daudzu gadu pieredzi, mums ir pieejams, Jums tikai jāsazinās ar mums un jāsarunā vizītes datums.

 

AUTOESTETIKA

Patiesā auto dīteilinga studija

LV: +371 20 280 839

RU: +371 29 165 299

Brīvības gatve 193a, Rīga


bottom of page