top of page

BMW 740D XDRIVE

Updated: Dec 7, 2023

Plēve, keramika, pulēšana – viss, lai pārveidotu luksusa sedanu

Šis “septītnieks” atbrauca pie mums uz darbu kompleksu. Automašīnai ir nedaudz vairāk par 2 gadiem, nobraukums 38 tūkstoši km. Šis konkrētais auto nav paredzēts Eiropas tirgum, tāpēc vēlāk radās dažas grūtības (piemēram, nespēja sajaukt krāsu atbilstoši krāsu kodam). Pēc auto iegādes tā bija aplīmēta ar aizsargplēvi, taču darbs izpildīts zemā kvalitātē, plus vietām plēve bija jau bojāta. Tika nolemts demontēt veco plēvi un uzstādīt jaunu.


Pilns darbu saraksts ietver šādus pakalpojumus:


  1. Dīteilinga virsbūves mazgāšana ar pretbitumena un atdzelžošanas procedūru,

  2. Motora nodalījuma dīteilings,

  3. Vecās plēves noņemšana,

  4. Koriģējošā virsbūves pulēšana,

  5. Krāsas atsitumu piepunktošana,

  6. Poliuretāna aizsargplēves uzstādīšana,

  7. Divu EVERGLASS keramiskā pārklājuma slāņu uzklāšana,

  8. Salona ādas dziļa tīrīšana un kopšana,

  9. Keramiskais pārklājums EVERGLASS uz logiem un stiklojuma.


Šīs automašīnas stāvoklis nepavisam neatbilda savai klasei un īpašnieka vajadzībām.

Bildēs redzams, kādā stāvoklī šis 7.sērijas pārstāvis nonācis pie mums: dziļi netīrumi, skrāpējumi, plēves defekti, nobrāzumi, nesakopts salons un āda.


PIRMS:

Pēc rūpīgas virsbūves mazgāšanas un motora nodalījuma dīteilinga sākām vecās plēves demontāžu. Un tad mūs gaidīja vairāki nepatīkami pārsteigumi.


Pirmais, ko sastapām, bija iegriezumi uz virsbūves, ko atstājuši iepriekšējie meistari. Tas ir nepieņemams defekts, kas ir pretrunā ar virsbūves aizsargāšanas ar plēvi jēgu, taču šis defekts tiek slēpts līdz plēves demontāžai vai līdz iegriezumu vietās parādās rūsa, tāpēc ļoti bieži īpašnieki plēves uzstādītājus izvēlas tikai pēc cenas, neņemot vērā, ka līdz ar zemāku cenu pastāv augsts nekvalitatīva darba risks.

Otrs punkts ir PRIMER pārpilnība zem plēves. PRIMER ir tā sauktā “superlīme” plēvei. Tas ievērojami atvieglo meistara darbu un ļauj ātri aplīmēt auto, tāpēc daži lej PRIMER uz visām iespējamām virsmām - pārsega ielocēm, durvīm pa perimetru, padziļinājumos, sarakstu var turpināt un turpināt. Taču PRIMER sabojā automašīnas krāsojumu un dažkārt arī neatgriezeniski, tāpēc iesakām izvēlēties profesionāļus, kuri izprot turpmākās problēmas pēc PRIMER lietošanas un cenšas ar savu prasmju palīdzību atrisināt sarežģītus uzstādīšanas jautājumus.

Arī PRIMER izmantošana tiek slēpta līdz plēves demontāžai, tāpēc vēlreiz brīdinam neizvēlēties vietas, kas piedāvā iespējas ātrai vai lētai plēves uzstādīšanai.

Kārtējais novērojums, cik dzeltena vecā plēve kļuvusi 2 gadu lietošanas laikā. Visticamāk, sākotnējās līmēšanas laikā tika izmantota lēta Ķīnā ražota plēve.

Demontāžu veicam izmantojot tvaika ģeneratoru, kas mīkstina plēvi un samazina atlikušā līmējošā slāņa saķeri ar automašīnas krāsojumu.

Pēc plēves demontāžas demontējām arī dekoratīvos elementus un logotipus. Visas melnā hromētās daļas ir arī tika pārklātas ar poliuretāna plēvi.

Pirms plēves uzlikšanas nopulējām visu mašīnas virsbūvi un nokrāsojām nelielus defektus. Mūsu studijā mums ir dīteilinga pieeja auto aplīmēšanai: visam jābūt ideāli sagatavotam, nopulētam, iztīrītam, tikai tad varam sākt plēves uzstādīšanu.

Virsbūves aplīmēšana tika veikta detalizēti, tas ir, tika pārklāti arī nelieli dekoratīvie elementi: līstes, melna spīdīga apdare, melns hroms. Uzmanība detaļām ir mūsu DNS.

Pēc aplīmēšanas sākām strādāt pie interjera.

Arī šeit bija pamats skumjām: visa āda salonā bija nevienmērīgi nosmērēta ar kaut ko spīdīgu. Lietojot šādus līdzekļus, var tikai sabojāt ādu, tāpēc labāk nelietot nekādus produktus vispār, nekā uzticēt savu ādas kopšanu pirmajai automazgātavai pa ceļam. Situāciju labojām, rūpīgi attīrot ādu ar vācu LCK kosmētiku, kas ir ne tikai absolūti droša ādai, bet to iesaka arī lielākā daļa automašīnu un mēbeļu ādas ražotāju premium un luksusa segmentā.


PROCESĀ -

Pēc visu priekšdarbu veikšanas rezultātu nosargājām ar EVERGLASS keramiskajiem pārklājumiem virsbūvei un stiklojumam.


50/50 -


Visas šīs procedūras uzsvēra šīs automašīnas diskrētu šarmu un elegantu skaistumu.


GALA REZULTĀTS -

Vai vēlaties katru dienu apvienot stilu, komfortu un pievērst uzmanību savam auto? Mēs varam pārveidot un aizsargāt jūsu automašīnu kā neviens cits. Sazinieties ar mums un kopā mēs izvēlēsimies ideālo variantu Jūsu automašīnai.


Izvēlies savu pakalpojumu jau šodien! Viss nepieciešamais, ieskaitot daudzu gadu pieredzi, mums ir pieejams, Jums tikai jāsazinās ar mums un jāsarunā vizītes datums.

 

AUTOESTETIKA

Patiesā auto dīteilinga studija

LV: +371 20 280 839

RU: +371 29 165 299

Brīvības gatve 193a, Rīga


bottom of page