top of page

Automašīnas kopšana pēc dīteilinga

Updated: Oct 11


Nereti gadās tā, ka pēc automašīnas dīteilinga Jūs vēlaties pēc iespējas ilgāk saglabāt automašīnas jauno izskatu un stāvokli, taču īsti nezināt, kā to darīt pareizi. Iztrūkstot informācijai par automašīnas kopšanu vai pēc pakalpojuma nekvalitatīvā servisā, ātrs rezultātu zudums ir garantēts tā pat kā slikts garastāvoklis un lieks naudas tēriņš.


Dīteilinga efekta ilgnoturība (kā virsbūves pulēšana, tā arī salona ķīmiskās tīrīšana, disku, dzinēju telpas mazgāšana vai lukturu pulēšana) – tas ir tas, kas atšķir profesionālu auto kopšanu no amatieru paņēmieniem, kad automašīna tiek apstrādāta ar lētiem līdzekļiem, kurus piedāvā garāžu servisos.


Tiem, kas vēlas uzzināt, kā saglabāt ideālu automašīnas ārējo izskatu ilgam laikam, mēs piedāvājam šo rakstu.


Dīteilings ir radīts lietotas automašīnas ārējā izskata atjaunošanai un jaunas automašīnas ārējā izskata saglabāšanai. Pēc dīteilinga jebkura automašīna izskatās labāk par automašīnām, kuras ir tāda paša izlaiduma gada. Atzīmējot to, ka dīteilings ir jūtams naudas ieguldījums automašīnā, pavisam loģiski būtu saglabāt iegūto rezultātu pēc iespējas ilgāk.


Kas ir jāzina par automašīnas kopšanu?


Automašīnas kopšanā liela nozīme ir virsbūves lakojuma slāņa aizsargāšanā, negaidot to brīdi, kad tas tiks bojāts ārējās vides agresīvo faktoru ietekmē. Periodiska lakojuma slāņa, kura struktūra nav bojāta, aizsardzības atjaunošana garantē lakojuma slāņa biezuma, stāvokļa un izturības saglabāšanos. Tieši tādēļ mēs iesakām aizsargājošo dīteilingu jaunai automašīnai un regulāras profilaktiskās procedūras iegūtā rezultāta uzturēšanai.


Ja virsbūves lakojuma slānis ir sliktā stāvoklī, tad dīteilings to maksimāli iespējami atgriezīs līdz pirmreizējam stāvoklim no rūpnīcas un aizsargās to no turpmākās nonēsāšanās. Šī iemesla dēļ gan lietotas, gan jaunas automašīnas kopšana pēc dīteilinga neatšķiras – saudzīga un uzmanīga apiešanās, kā arī profilaktiskās procedūras palīdz saglabāt rezultātu ilgam laikam.



Cik bieži ir nepieciešams atjaunot aizsargpārklājumu?


Savā darbā mēs izmantojam dažāda veida aizsargpārklājumus, kurus izvēlamies vadoties pēc klientu vēlmēm un budžeta. Piedāvātajā sortimentā dažāda veida nanokeramiskie pārklājumi. Vairāk par aizsargpārklājumu īpašībām esam pastāstījuši šeit.


Virsbūves aizsargpārklājuma atjaunošanas biežums ir atkarīgs no izvēlētā pārklājuma, pareizas automašīnas mazgāšanas un kopšanas, klimata un automašīnas ekspluatācijas īpatnībām. Vidējā regularitāte aizsargpārklājuma atjaunošanai ir no 1 reizes gadā. Noskaidrot virsbūves lakojuma stāvokli un nepieciešamību atjaunot pārklājumu vienmēr ir iespējams, dodoties ciemos uz studiju pie dīteilinga meistara.


Automašīnas mazgāšanas svarīgā loma


Pareizas auto kopšanas pamatā vienmēr ir pareiza automašīnas mazgāšana. Tā ir tik svarīga un automašīnas stāvokli ietekmējoša procedūra, kuru esam aprakstījuši 30 lapaspušu garā ROKASGRĀMATĀ par pareizu auto mazgāšanu un kā to darīt. ROKASGRĀMATU bezmaksas ir iespējams lejupielādēti ŠEIT.


Tā pat paralēli pareizai auto mazgāšanai ir svarīga arī savlaicīga bojājumu, metālisku daļiņu, bitumena, skrāpējumu, iešķēlumu, netīrumu un to nosēdumu (pielipuši insekti, koku sveķi, putnu izkārnījumi) likvidēšana no automašīnas virsbūves. Šie defekti, neskatoties uz to, ka var būt grūti pamanāmi, var kalpot virsbūves lakojuma struktūras sabrukumam un mikroplaisu rašanai. Dīteilinga mazgāšana un defektu savlaicīga korekcija maksā desmit reižu lētāk nekā korozijas likvidēšana vietās, kur virsbūves lakojuma slānis ir bojāts, vai paša lakojuma slāņa atjaunošana.



Saudzīgas apiešanās un auto lietošanas noteikumi

Uzmanīga ekspluatācija un atbildība – tas ir tas, bez kā pat visspēcīgākie un noturīgākie aizsargpārklājumi nespēs kalpot ilgi. Ievērojot vienkāršus un pašsaprotamus saudzīgas attieksmes noteikumus, jūs varēsiet ievērojami pagarināt laiku līdz nākamajam dīteilingam.

  • Regulāri un pareizi mazgāt automašīnu.

  • Neaiztikt virsbūves lakojumu bez reālas nepieciešamības.

  • Izvairīties no saskrāpēšanas ar augu zariem, somām, atslēgām, dažādiem drēbju metāliskiem un plastmasas elementiem.

  • Nekādā gadījumā nenovietot priekšmetus uz automašīnas virsbūves (krūzes, iepirkumus, dzērienu skārdenes u.c.)

  • Censties nepieļaut mājdzīvnieku nokļūšanu uz automašīnas.

  • Netīrīt automašīnas salonu automazgātavās. Pārlieku tīrs tas nepaliks, taču bojājumus iegūt ir daudz vieglāk – līdz galam neizžāvēts apšuvuma materiāls, ķīmijas līdzekļu notecējumi, izsausināta āda pēc nepareizas ķīmijas lietošanas, skrāpējumi un nobrāzumi, ķīmijas pleķi uz griestiem un citur – tā ir tikai daļa no problēmām ar kurām ir iespējams saskarties pēc salona ķīmiskās tīrīšanas automazgātavās.

  • Izmantot maigu sniega tīrīšanas slotiņu sniega tīrīšanai. Par to mēs stāstām ŠEIT.

  • Sekot līdzi kārtībai automašīnas salonā – regulāri to tīrīt, neatstāt automašīnā produktus, uz sēdekļiem nelikt smagus vai asus priekšmetus, nesmēķēt salonā.

  • Ikdienišķai salona un virsbūves kopšanai izmantot TIKAI mikrošķiedras lupatiņas.

  • Censties uzturēt automašīnu labā tehniskajā stāvoklī, par cik atdodot automašīnu servisā, pastāv ļoti liela iespēja, ka tā remontdarbu laikā tiks saskrāpēta un salona elementi tiks sasmērēti.

  • Kopšanā nelietojiet lētu, īsti nezināmu auto kosmētiku, kas ir nopirkta vietējā degvielas uzpildes stacijā. Kā minimums – tā nepildīs savas paredzētās funkcijas, maksimums – tā var bojāt jūsu automašīnu.

  • Pašizglītoties. Parasta automašīnas īpašnieka zināšanas par automašīnas interjera un eksterjera kopšanu ir ārkārtīgi nepietiekamas un piepildītas ar nepārbaudītu informāciju no interneta. Ja vēlaties patiesi rūpēties par savu īpašumu – konsultējieties pie profesionāļiem. Tas palīdzēs ieekonomēt laiku, naudu un nervus, kas pretējā gadījumā tiktu iztērēti tam, lai automašīna vienmēr izskatītos atsvaidzināti, eleganti un patiesi labi.


Commentaires


bottom of page