top of page

Porsche 718 Boxster Gts: aizsargplēve un keramiskais aizsargpārklājums

Sportisks un pārsteidzošs

Šādi var raksturot pilnīgi jauno Porsche 718 Boxster Gts, kas viesojās mūsu studijā.

Šis Porsche izceļas ne tikai ar pazīstamo siluetu, bet arī ar Arctic Grey krāsu. Šī ir visagresīvākā pelēkā krāsa pašreizējā Porsche katalogā.


Pēc iegādes īpašnieks nolēma to pilnībā aizsargāt ar poliuretāna aizsargplēvi, lai novērstu skrāpējumus un šķembas.


Mēs neesam tikai "līmētāji", pirmkārt, mēs esam dīteilinga speciālisti. Tas nozīmē, ka mums ir daudz vairāk procedūru no sagatavošanas līdz plēves un keramikas uzstādīšanai nekā ar vienkāršu aplīmēšanu, un visas procedūras veicam ar maksimālu rūpību un uzmanību detaļām.


Mēs vienmēr sākam ar detalizētu mazgāšanu. Tas ir jebkuras procedūras kvalitātes pamats. Mazgāšanas līdzekļu izvēle ir atkarīga no procedūrām, kas konkrēto automašīnu sagaida nākotnē. Piemēram, mazgāšana pirms pulēšanas un mazgāšana pēc keramikas uzklāšanas ir ļoti atšķirīgas procedūras.



Pēc mazgāšanas vienmēr veicam auto apskati un izvērtējam tā stāvokli, jo arī formāli jaunām automašīnām ir nelieli, un reizēm vidēji vai pat lieli defekti. Šis auto ir diezgan labā stāvoklī, ja neskaita nepatīkamo šķembu uz priekšējā bampera, kas tika saņemta pirmajā braucienā. Lai izvairītos no šādiem nepatīkamiem starpgadījumiem, mēs vienmēr iesakām aizsargāt savu automašīnu uzreiz pēc iegādes. Ja automašīnu atvedīsiet pie mums “pa taisno” no dīlera, tad pēc dažiem gadiem tā būs pilnīgi jauna.



Pēc apskates veicam virsbūves dekontamināciju ar speciālu polimēru. Šī procedūra ļauj maksimāli izvilkt no lakas jebkādas mikroskopiskas svešas daļiņas.


Tālāk mēs vienmēr rūpīgi pulējam virsbūvi. Jebkurai jaunai automašīnai ir nelieli skrāpējumi, kas visbiežāk saņemti izpakošanas un mazgāšanas laikā dīlera salonā. Mēs nekonservējam defektus zem plēves un keramikas, bet iespēju robežās atbrīvojamies no tiem.


Tikai pēc tam mēs turpinām aplīmēt ar aizsargplēvi.



Pēc aizsargplēves uzlikšanas vienmēr uzklājam keramisku aizsargpārklājumu. Kāpēc mēs to darām?


Poliuretāns ir mīksts, elastīgs materiāls ar viskozu struktūru, kas absorbē sitiena enerģiju, novēršot skaidas un skrāpējumus. Bet porainības un viskozitātes dēļ tā porās iekļūst netīrumu, bremžu putekļu, bituma, izplūdes gāzu, eļļu un cita ceļu un vides piesārņojuma mikrodaļiņas. Sakarā ar to plēves var kļūt duļķainas, dzeltenas, daļēji zaudēt izskatu un aizsargājošās īpašības. Lai to novērstu, plēvei tiek uzklāts keramikas pārklājums. Augstākās kvalitātes plēves dzīves cikls ar pienācīgu aprūpi ir no 7 gadiem.


Keramika piešķir auto spīdumu, krāsas piesātinājumu un dziļumu, aizsardzību pret nelieliem skrāpējumiem, izbalēšanu, lakas plaisāšanu, temperatūras izmaiņām, piešķir hidrofobu efektu, aizsargā pret ķimikālijām un reaģentiem. Keramikas dzīves cikls Latvijas realitātē ir līdz diviem gadiem. Keramika ir pāris mikronu biezs, ciets pārklājums, un tieši cietības dēļ, akmeņiem atsitoties pret virsbūvi, visa sitiena enerģija nonāk automašīnas virsmā.


Keramikas aizsargpārklājumi un poliuretāna aizsargplēves ir principiāli atšķirīgi līdzekļi, kas paši par sevi ir ļoti labi, taču simbiozē, kad uz plēves tiek uzklāta keramika, notiek īsta maģija.


Tāpat pilnībā aplīmējot auto virsbūvi, bez maksas uzstādām aizsargplēvi uz vējstikla. Cena par šo pakalpojumu atsevišķi - 400€. Tas ir arī poliuretāns, bet ar ļoti lielām atšķirībām. Par vējstikla aizsargplēves tēmu mēs runājām sīkāk šeit - https://www.autoestetika.lv/post/aizsargpleve-vejstiklam


Pēc visu aizsardzības procedūru veikšanas varam sagatavot automašīnu izdošanai. Parasti šim posmam atvēlam aptuveni 5 stundas laika, jo jādara ļoti daudz - jāveic viegla salona uzkopšana, logiem, spoguļiem un kamerām jāuzklāj keramiskais pārklājums, jāveic motortelpas dīteilings, jāsagatavo diskus, jāuzklāj riepām spīdīgs pārklājums, jāaizpilda garantijas dokumenti un, protams, daudz jāfotografē gatavo rezultātu, lai pēc tam varētu dalīties ar šo skaistumu!


Tātad, paskatīsimies:



Nu, kā patika? Atvediet arī Jus savas mīļākās automašīnas pie mums! Mēs parūpēsimies par Jūsu auto tagadni un nākotni.

bottom of page