top of page

KERAMISKĀ PĀRKLĀJUMA ATJAUNOŠANA: KĀPĒC? CIK BIEŽI? KAM?


3 populārākie jautājumi par keramiskā pārklājuma korekciju


Uz šodienu automašīnu nanokeramiskais pārklājums ir visizturīgākais un ilgnoturīgākais virsbūves aizsardzības veids. Augstas kvalitātes keramiskie pārklājumi veido ļoti spēcīgu molekulāro saiti ar virsbūves lakojuma slāni. Šie pārklājumi nenodilst, nenomazgājas automazgātavās, nepieprasa nepārtrauktu atkārtotu uzlāšanu atšķirībā no citiem aizsargpārklājumu veidiem.


Augstvērtīgi nanokeramiskie pārklājumi kalpo 1.5 - 2 gadus. Visu šo laiku keramiskais slānis automašīnu aizsargā no:


  • UV starojuma - krāsa neizdeg, neizdzeltē, nemaina toni;

  • Ķīmiskiem reaģentiem - sāls, autoceļu reaģenti, eļļas, degviela, spēcīga auto ķīmija lētās automazgātavās nebojā lakojuma slāni.

  • Sīkiem skrāpējumiem un nobrāzumiem - keramika palielina lakojuma slāņa cietību par 3-4H

  • Korozijas - nanokeramiskie pārklājumi iekļūst krāsas porās un plaisās, hermetizējot tās

  • Putnu fekālijām, augu sveķiem un lipekļiem, bituma - viss šis piesārņojums neiekļūst lakojumā un viegli nomazgājas

  • Apledošanas un pārkaršanas - keramika palielina virsmas noturību pret temperatūrām


Paralēli šīm aizsargājošām īpašībām nanokeramiskajiem pārklājumiem piemīt spēcīgas ūdens un netīrumu atgrūdošas īpašības, automašīnas virsbūvei tie piešķir izteiktu spīdumu un krāsas piesātinājumu.



Kāpēc atjaunot keramisko pārklājumu?


Neskatoties uz to, ka keramiskais pārklājums ir cietāks par rūpnīcas lakojuma slāni, ar laiku tik un tā uz tā var parādīties skrāpējumi. Parasti tādi rodas pēc nekvalitatīvas mazgāšanas.


Vidēji nanokeramisko pārklājumu kalpošanas ilgums uz lakojuma slāņa ir 6 līdz 24 mēneši. Tas, savukārt, ir atkarīgs no izvēlētā keramiskā pārklājuma un slāņu daudzuma. Mēs rekomendējam veikt regulāru keramiskā pārklājuma korekciju - reizi 9-12 mēnešos, ja pārklājums tika uzklāts divos slāņos.


Atjaunošana - tā vienmēr ir ātrāka un lētāka, nekā pilnīga nanokeramiskā pārklājuma uzklāšana no jauna. Ja pēc keramikas uzklāšanas klients uztic automašīnas mazgāsanu mums, mēs varam izsekot līdzi keramiskā pārklājuma stāvoklim. Citiem iesakām ik pēc kāda laika ierasties ciemos uz īsu konsultāciju automašīnas stāvokļa novērtēšanai.



Kam ir paredzēts keramiskā pārklājuma atjaunošanas pakalpojums?


Keramiskā pārklājuma atjaunošanas pakalpojumu piedāvājam TIKAI tām automašīnām, kuras tika apkalpotas mūsu studijā. Šāds noteikums ļauj mums:


  • būt pārliecinātiem par keramiskā pārklājuma kvalitāti;

  • netērēt laiku citu meistaru atstātu defektu likvidēšanai;

  • garantēt atjaunotā pārklājuma kalpošanas ilgumu.


Zemāk fotogrāfijās ir iespējams redzēt mūsu pastāvīgā klienta automašīnu, kura studijā ierodas reizi gadā uz nanokeramiskā pārklājuma atjaunošanu. Sākotnēji automašīnai tika uzklāti 2 slāņi EVERGLASS nanokeramikas - EVERGLASS PRO COAT un EVERGLASS SAMPLE COAT. Tagad mēs veicam padziļinātu virsbūves attīrīšanu un atjaunojam hidrofobo slāni.


Rezultātā automašīna vēl joprojām izskatās labāk nekā no dīlera salona jau vairākus gadus un ir aizsargāta 365 dienas gadā.


Procedūra aizņem 1 dienu.





Nanokeramiskais pārklājums nemaskē lakojuma slāņa defektus. Ja uz automašīnas virsbūves ir iešķēlumi, skrāpējumi, nobrāzumi, ūdens nosēdumi un citi defekti - uz neatjaunotu virsmu keramisko pārklājumu uzklāt nedrīkst! Šados gadījumos ir nepieciešama virsbūves lakojuma korekcija jeb defektu novēršana, un tikai tad drīkst uzklāt keramisko pārklājumu.


Šobrīd auto industrijā nepastāv tāda pārklājuma, kuru var vienreiz uzklāt un par to aizmirst - keramiskie pārklājumi pašlaik ir paši noturīgākie un izturīgākie no esošajiem pārklājumiem, un starp tiem prasa vismazāk rūpes. Regulāra atjaunošana paildzina pārklājuma kalpošanas ilgumu.


 

AUTOESTETIKA

Patiesā auto dīteilinga studija

LV: +371 20 280 839

RU: +371 29 165 299


Brīvības gatve 193a, Rīga


bottom of page